Sport.be

Wielrennen

Sam Bennett: 'Voel me niet de snelste spurter van het peloton'

13.08.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Twee op twee voor Sam Bennett in de BinckBank Tour. In Ardooie won hij op oppermachtige wijze de spurt voor Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen. Ondanks zijn dubbele spurtzege blijft de Ierse kampioen bescheiden. "Ik voel me niet de beste spurter in het peloton."

Daar is hij dan toch, die eerste profzege op Belgische bodem voor Sam Bennett. Na zijn zege in Hulst dacht de Ier dat het hem gisteren al gelukt was. "Maar we bleken toen nog net in Nederland te zijn", lachte hij. "Verschillende mensen hebben me daar achteraf op gewezen."

Maar in Ardooie was het dus wel raak, op slechts 26 kilometer van Wervik, de plek waar de Ier zowaar geboren is en zijn eerste levensjaren doorbracht. En hij deed het ook nog eens met bravoure. Met een oppermachtige kattensprong kwam de spurtbom van Bora-Hansgrohe in de laatste rechte lijn uit het wiel van de Belg Jasper Philipsen en pakte zijn tweede ritzege op rij in deze BinckBank Tour. "Eigenlijk had ik me geviseerd op het wiel van Groenewegen", recapituleerde hij achteraf de sprint. "Maar ik zag dat hij moeite had om zijn trein te volgen. Dan koos ik voor het zog van de UAE-trein. Toen Philipsen aanzette, probeerde ik zijn slipstream te volgen en hem te remonteren."

DIKKE BENEN


Uiteindelijk won Bennett met meer dan een fietslengte voorsprong. "Onverwacht", meende hij. "Want de benen voelden na 70 kilometer 'dik' aan. Maar in de laatste tien kilometer werd ik door mijn teamgenoten voorbeeldig voorin gehouden. De energie die ik daarmee kon sparen, kon ik gebruiken om de zege te pakken."

Achteraf kreeg Bennett de vraag of hij momenteel de snelste sprinter van het peloton is. "Ik win hier een tweede keer op rij, maar ik heb niet het gevoel dat ik de snelste ben van het peloton. Al maakt dat ook niet uit. Het belangrijkste is om eerste te zijn aan de finish. En daar was ik de afgelopen dagen vrij consistent."

Toch is de honger van de Ier nog niet gestild. "Elke winstkans die ik krijg, wil ik nemen. Graag win ik nog één rit deze week. Waar? Eerlijk gezegd heb ik het roadbook nog niet echt bestudeerd. Ik kijk het dag per dag."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer