Sport.be

Wielrennen

Twee op twee voor oppermachtige Sam Bennett

13.08.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Er staat voorlopig geen maat op Sam Bennett in de BinckBank Tour. Na zijn overwinning in de openingsrit was hij zich ook in Ardooie op oppermachtige wijze de snelste spurter. De Ierse kampioen verstevigt zijn groene BinckBank leiderstrui.

Voor het vierde jaar op rij stond de rit tussen Blankenberge en Ardooie geprogrammeerd in het ritschema. Voor de West-Vlaamse aankomstplek is het zelfs al de twaalfde keer op rij dat de BinckBank Tour er halt houdt. Hoewel Mark Renshaw en vorig jaar nog Jasper Stuyven er twee keer de massaspurt wisten te ontlopen, was ook nu de kans groot dat de snelle jongens zouden spurten voor de zege.

Toch trokken zes renners zich daar niets van aan. Baptiste Planckaert, Thomas Sprengers, Robert Stannard, Josef Cerny, Jesper Asselman en Damien Gaudin reden vlak voor de Super 8 Checkpoint Sprint ten aanval en kregen meteen de zegen van het peloton. Terwijl Planckaert zijn leiderstrui in het Super 8 Checkpoint-klassement verstevigde aan de tussensprint, kreeg het sextet een maximale voorsprong van bijna drie minuten. Maar de sprintersploegen stelden alles in het werk om een massaspurt te krijgen in de Stationstraat in Ardooie. Door het achtervolgingswerk van Bora-Hansgrohe, Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step leverden de vluchters een gevecht tegen de bierkaai. 


Helemaal toen Team Sunweb op vijftien kilometer van het einde een tevergeefs kleine putsch probeerde te plegen. Na nog een korte, snedige aanval van Zdenek Stybar werden de zes leider uiteindelijk op 5 kilometer van de streep gegrepen.

Aan de sprinters dus om te bepalen wie de tweede rit op zijn naam zou schrijven. In de laatste rechte lijn ging Jasper Philipsen al van heel ver aan en rolde zo uiteindelijk de rode loper uit voor Sam Bennett, die twee op twee scoort in deze BinckBank Tour. De Ierse leider ging in de laatste honderden meters met een kattensprong over de jonge Belg en mocht de twee vingers in de lucht steken. Dylan Groenewegen werd derde.

Door de bonificatieseconden verstevigt Bennett zijn leiderspositie. Hij heeft nu twaalf seconden voorsprong op Lukasz Wisniowski en dertien tellen op Josef Cerny.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer