Sport.be

Wielrennen

Renners BinckBank Tour voorgesteld op bomvolle Grote Markt van Hulst

11.08.2019 | Jeffrey Fierens

Belga

Op de Grote Markt van Hulst zijn de renners van de BinckBank Tour voorgesteld. Ondanks het grijze weer daagden er op de Grote Markt in het centrum van het pittoreske Hulst heel wat volk op. En die zagen alleen maar gemotiveerde renners zich presenteren op het podium.

Een Grand Départ, dat verdient wel een extraatje. En daarom werden de renners van de BinckBank Tour editie 2019 in historische sportwagens en legervoertuigen door het gezellige centrum van Hulst naar de Grote Markt gebracht. "Heel leuk, maar er was jammer genoeg geen Ferrari", grapte de Italiaan Roberto Ferrari. "Maar de Jeep waarin ik mocht zitten was ook best de moeite waard."

Terwijl de snelle wagens zondag de show stalen, is het maandag aan de snelle spurters om in de eerste etappe voor de ritzege én de groene leiderstrui te strijden. Kandidaten genoeg met Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Arnaud Démare, Alvaro Hodeg, Jasper Philipsen en Phil Bauhaus. "En ik hoop morgen ook mee te dingen voor de dagzege", vertelde Timothy Dupont op het startpodium. "De laatste weken gaat het beter en beter en ik hoop de goede vorm in deze BinckBank Tour door te trekken."

RIJDEN IN EIGEN STREEK

Ook voor de eindzege zijn de kanshebbers niet op één hand te tellen. Olypisch kampioen Greg Van Avermaet was er de voorbije jaren al een paar keer dichtbij, maar strandde telkens op een ereplaats. "Daarom hoop ik dat het dit jaar wel raak is. Ik heb in ieder geval thuis nog plaats voor de trofee", zei de kopman van CCC, die morgen in het Waasland door eigen streek rijdt. "Leuk om zo dicht bij huis te starten, maar deze regio is zeker niet te onderschatten. Er is altijd wind. Al kijk ik vooral uit naar de ritten naar Houffalize en Geraardsbergen. Die korte Ardennenrit zal vuurwerk geven en de Vesten is een van de mooiste aankomstplekken."

Nog een streekrenner bij de start in Beveren wordt Oliver Naesen, die ook in Hulst op heel wat applaus kon rekenen. "Ik ben naar hier gekomen om te winnen", klonk de ex-Belgisch kampioen. "Ik ben blij dat de tijdrit korter is dan anders en ook de rit naar Geraardsbergen zie ik helemaal zitten. Daartussen zit nog wel de rit naar Houffalize. Daar heb ik toch een beetje schrik van."

GEVREESDE ARDENNEN-RIT

BinckBank Tour-ambassadeur Maarten Tjallingii heeft één uitgesproken topfavoriet voor de groene trui: Sep Vanmarcke. "Dat zou mooi zijn om hier te winnen. De BinckBank Tour is de eerste wedstrijd in mijn najaarsprogramma waar ik goed wil presteren. Al zal ik voor de eindzege wel de Ardennen-rit moeten overleven."

Lars Boom pakte zeven jaar geleden al de eindzege. "We krijgen dit jaar een uitdagend parcours voorgeschoteld", blikte hij vooruit. "Een nieuwe eindzege? Dat zal afhangen van hoe ik de rit naar Houffalize doorkom. Als dat goed lukt komt er nog die tijdrit die me moet liggen en dan kan ik beginnen denken aan het klassement."

Ook bij Jumbo-Visma willen ze scoren. In de massaspurts met Dylan Groenewegen en in het klassement wordt Laurens De Plus na een sterke Tour de France als uitgespeeld als kopman. "Ondanks de vele na-Tourcriteriums heb ik toch wat kunnen uitrusten en goed kunnen trainen. Ik ben klaar en heel gemotiveerd voor deze week. En we hebben ook een sterke ploeg."

Een sterke ploeg kan zeker ook Deceunick-Quick-Step voorschotelen. Met Zdenek Stybar hebben ze een ex-eindwinnaar in de ploeg. "Ik wil heel graag nog eens winnen", aldus de Tsjech. "Maar als ik niet win, dan graag iemand anders binnen de ploeg."

Want met Bob Jungels en Philippe Gilbert heeft de ex-wereldkampioen veldrijden nog twee ploegmaats die tuk zijn op de eindzege. "De rit naar Houffalize wordt mooi, maar in de laatste rit kan er nog veel gebeuren. Op de Muur kan je alles winnen of alles verliezen", aldus Gilbert.

APPLAUS VOOR BJORG LAMBRECHT

De renners van Lotto-Soudal waren niet aanwezig op de ploegenvoorstelling. Dinsdag wordt tijdens de tweede etappe Bjorg Lambrecht begraven en de ploeg besliste om vandaag hun onfortuinlijke ploegmaat een laatste groet te brengen. Van het publiek kregen ze alvast een hartverwarmend applaus.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer