Sport.be

Wielrennen

Dagzege voor Mohoric, eindwinst voor Sivakov

09.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Matej Mohoric (Bahrain Merida) heeft de slotetappe in de Ronde van Polen op zijn naam gebracht. De Rus Pavel Sivakov (Team Ineos) kroonde zich tot eindwinnaar, met twee seconden voorsprong op Jai Hindley (Sunweb).

Onder impuls van Matej Mohoric slaagde een groep van tien renners erin weg te rijden uit het peloton: Michal Golas (Ineos), Simone Petilli (UAE-Team Emirates), Carlos Betancur (Movistar), Clément Chevrier (AG2R), Simon Geschke, Serge Pauwels (CCC), Tomasz Marczynski (Lotto Soudal), Mathias Le Turnier (Cofidis) en Ivan Rovny (Gazprom) sprongen met hem mee. Verder zouden ook Merhawi Kudus (Astana), Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) en José Joaquin Rojas (Movistar) 10 km later de oversteek maken.

Veertien koplopers dus die maximaal 3:30 kregen van het peloton waar Jumbo-Visma voor leider Vinnegaard de debatten controleerde. Onderweg verzekerde Geschke zich van de bergtrui, hij snoepte die af van Lotto Soudal-renner Marczynski, en was het Mohoric die op 60 km van het eind besloot te versnellen en zijn metgezellen achter te laten. Het was nog een lange weg, maar de Sloveen had blijkbaar nog wat in de tank.

In het peloton kreeg Vinnegaard, op het heuvelachtig parcours, het niet onder de markt. Astana, onder meer met Izagirre, maakte hem het leven zuur, net zoals Bora-hansgrohe en finaal zou hij kraken op 30 km van het eind. Izagirre maakte de oversteek naar de andere vluchters, maar de kloof met het peloton met favorieten was niet groot. En alles kwam weer bij elkaar.

Mohoric telde intussen nog steeds 1:30 bonus op 25 km van het eind en ondanks nog enkele aanvallen in het peloton met favorieten, een groepje van vier zette nog een tegenaanval, sprong weg, naderde tot op 20 seconden van de Sloveen maar liet hem dan weer rijden, deden de grote namen geen gooi naar de dagzege meer, want Ineos controleerde het pak voor Sivakov.

Mohoric hield stand. Powless werd tweede op 55 seconden. Sivakov pakt de eindzege, hij volgt Michal Kwiatkowski op de erelijst op. Voor de 22-jarige Ineos-renner, generatiegenoot van Bjorg Lambrecht en Egan Bernal, is het zijn derde zege van het jaar na rit- en eindwinst in de Tour of the Alps.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer