Sport.be

Wielrennen

Jasper Philipsen: 'BinckBank Tour ligt mij'

09.08.2019 | Michaël Michiels

Belga

Maandag 12 augustus start de BinckBank Tour met een etappe in lijn van Beveren naar Hulst. Meteen een kans voor de sprintersploegen om een eerste etappezege mee te graaien.

Voor UAE Team Emirates wordt onze jonge landgenoot Jasper Philipsen het speerpunt. De 21-jarige Limburger maakt zijn rentree in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers na zijn opgave in de Tour.

"Na de Tour heb ik een week rust genomen", legde Philipsen uit op de teamwebsite. "Vervolgens heb ik de training opnieuw hervat met als doel goed voorbereid te zijn voor het tweede deel van het seizoen."

Philipsen wil de BinckBank Tour vooral gebruiken om zijn vorm op te krikken. "Ik wil mezelf testen in de BinckBank Tour. Het is een race die me helemaal ligt. Maar ik weet dat het niet makkelijk zal zijn. Het niveau zal hoog zal zijn, terwijl mijn vorm nog moet verbeteren."

Met Philipsen als speerpunt mikt UAE Team Emirates vooral op ritzeges op het vlakke. Hij krijgt daarbij steun van de Italianen Roberto Ferrari, Oliviero Troia en Marco Marcato, de Zwitser Tom Bohli, de Portugees Rui Oliveira en de Colombiaan Sebastian Molano.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer