Sport.be

Wielrennen

19 jaar en winnaar van de Clasica San Sebastian

03.08.2019 | Marnick Claes

Belga

Remco Evenepoel wint de Clasica San Sebastian. De 19-jarige Belg soleerde naar de zege in de Spanje. Op de laatste beklimming liet hij zijn laatste medevluchter, Toms Skujins, achter zich en kwam hij alleen over de meet. Greg Van Avermaet werd tweede.

Wat een verrassing in de Clasica San Sebastian. Remco Evenepoel verschalkt alle favorieten en wint de Spaanse eendagskoers. Op de laatste beklimming van de dag, op ongeveer 20 kilometer van de finish, reden Remco Evenepoel en Toms Skujins weg van het peloton. Tijdens de beklimming werd het snel duidelijk dat de jonge Belg sterker was dan de Let. Niet veel later reed Evenepoel dan ook weg van Skujins. Op de top telde hij ongeveer een halve minuut voorsprong op de achtervolgende groep met de favorieten zoals Alejandro Valverde en Greg Van Avermaet. Tijdens de afdaling probeerde de groep met de favorieten het gat te dichten op Evenepoel, maar Enric Mas speelde zijn rol goed en ontkrachte alle aanvallen op Evenepoel.

"Dit kan ik niet geloven. Ik voelde me de hele wedstrijd niet goed, en op het eind was het een groot risico om zo vroeg in de aanval te gaan. Maar ik wist hoeveel kracht ik kon zetten op de klim. Eerlijk, het was een droom om ooit in mijn carrière deze wedstrijd een keer te winnen. En nu doe ik het in mijn eerste jaar. (Lacht) Niet te geloven. Geen idee waar mijn limiet ligt. Dit had ik echt niet verwacht", zegt Evenepoel. 


Greg Van Avermaet won de groepssprint om de tweede plaats, voor de Zwitser Marc Hirschi. Jelle Vanendert werd zevende. Evenepoel is de derde Belg op de erelijst van de Clasica San Sebastian, na Claude Criquielion en Philippe Gilbert.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer