Sport.be

Wielrennen

Ondanks Bernal is Tour 2020 drijfveer voor Froome

03.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner zaterdag in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview.

Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. "Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter."

Froome ging half juni onderuit tijdens de verkenning van het parcours van de tijdrit in de Dauphiné en liep daarbij breuken op in zijn dijbeen, heup, elleboog en enkele ribben. Hij onderging in Saint-Étienne een zes uur durende operatie. "Toen ik daar nog voor de operatie lag en zeker tien mensen om me heen bezig zag, realiseerde ik me pas hoe ernstig het was. Toen werd het me duidelijk dat het niet alleen maar om een gebroken been ging."

Van de val zelf, vermoedelijk veroorzaakt door een windvlaag, herinnert Froome zich weinig. "Wel dat ik daar lag en dat ik de begeleiders vroeg of ik de Tour nog zou halen."

De rolverdeling voor de Tour van 2020 binnen Team Ineos zou wel eens een probleem kunnen worden met huidig winnaar Egan Bernal, Geraint Thomas (winnaar 2018, tweede dit jaar) en oude rot en veelvoudig eindwinnaar Chris Froome.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer