Sport.be

Wielrennen

Mathieu van der Poel wil wereldkampioen worden in Yorkshire

01.08.2019 | Michaël Michiels

Belga

Wereldkampioen veldrijden is hij al en sinds vorig weekend mag hij zichzelf ook de nieuwe Europese kampioen noemen in het mountainbike. Toch is de honger naar eremetaal nog niet gestild bij Mathieu van der Poel.

Winnen, winnen en nog eens winnen. Mathieu van der Poel is maar om een simpele reden op deze wereld gezet en straalt die winnaarsmentaliteit ook uit. Alles wat op zijn pad komt moet hij meenemen. Zo ook woensdagavond. Toen snelde hij samen met Sanne Cant, zijn ploegmate bij Corendon-Circus, naar de zege in het dernycriterium van Antwerpen. Een leuke bijkomstigheid met het oog op het WK wegwielrennen in Yorkshire.

Dat WK op de weg heeft de 24-jarige Nederlander met een dik rood kruis aangeduid, want hij wil maar een ding op zondag 29 september: wereldkampioen worden. Die mooie witte trui met de regenboogkleuren zou hem niet misstaan en dat geldt ook omgekeerd. Alleskunner en bovenal alleswinnaar Mathieu van der Poel zou helemaal niet misstaan op de erelijst als wereldkampioen.

"Yorkshire is een parcours op maat van de klassieke renners, dus dat moet mij wel liggen", vertelde Van der Poel. "Ik train alvast wel om daar te winnen en hoop dat ik de conditie tot dan door kan trekken."

Om zijn droom op de weg waar te maken, laat Van der Poel het WK mountainbike links liggen. "Het is beter om vol te gaan voor het ene, dan twee keer aan tachtig procent mee te strijden", zegt de kersverse Europese kampioen mountainbike.

Naast de weg en het mountainbiken is er natuurlijk nog het veld. Het cross-seizoen blijft een prioriteit voor de wereldkampioen veldrijden, ondanks de combinatie met het WK op de weg. "Veldrijden blijft mijn grootste passie. Al heb ik wel gemerkt dat mijn overwinning in de Amstel Gold Race veel meer teweeg brengt dan al mijn zeges in de cross", aldus MvdP.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer