Sport.be

Wielrennen

Stybar maakt decennium vol in dienst van Lefevere

24.06.2019 | Erik Duchateau

Belga

Deceuninck-Quick Step heeft het contract van Zdenek Stybar verlengd tot het einde van 2021. De 33-jarige Tsjech, die dit jaar de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Harelbeke won, werd in 2011 door Patrick Lefevere uit het veldrijden geplukt.

Stybar boekte al 17 zeges bij Quick Step. In 2015 won hij Strade Bianche, datzelfde jaar triomfeerde hij ook in een etappe in de Ronde van Frankrijk. Twee jaar eerder pakte hij een ritzege in de Vuelta. In het veldrijden kroonde hij zich drie keer tot wereldkampioen.

"Mijn contract verlengen, betekent veel voor mij", stelt Stybar. "Ik heb een fantastische band met iedereen in het team en ik ben blij dat ze altijd in mij hebben geloofd. Ze zijn als een tweede familie. Ik hoop dat deze twee bijkomende jaren de beste uit mijn carrière zullen zijn. Ik zal echt blij zijn een decennium - een derde van mijn leven - voor dit fantastisch team te rijden."

"Zdenek aan boord houden, betekent veel voor ons", vertelt CEO Patrick Lefevere. "Hij is één van onze ervaren renners. Hij kan alles aan, zijn bijdrage kan je merken in veel van de resultaten van onze ploeg doorheen het seizoen. Hij is een winnaar en heeft het instinct en de kennis om zeges te boeken. Hij is niet te beroerd om dat te delen met onze jongere renners. Zijn onbaatzuchtige werk voor anderen is enorm. Zo'n houding waarderen we."



Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer