Sport.be

Wielrennen

Ewan sprint naar dagsucces, Teunissen wint ZLM Tour

23.06.2019 | Tom Van Aken

Belga

Caleb Ewan heeft de vierde etappe in de ZLM Tour gewonnen. De 26-jarige Nederlander Mike Teunissen (Jumbo-Visma) is de eindwinnaar.

Caleb Ewan heeft zondag de vierde etappe in de ZLM Tour (cat. 2.1) gewonnen. Na 170,1 kilometer van Eindhoven naar Tilburg was Ewan, de 24-jarige Australische sprinter van Lotto Soudal, sneller dan de Duitser Max Walscheid en de Nederlander Dylan Groenewegen. Michael Van Staeyen was met een achtste plaats beste Belg.

Teunissen is de eindwinnaar. Hij heeft 14 seconden voor op zijn Noorse teamgenoot Amund Grondahl Jansen en 16 op de Deen Mads Würtz Schmidt. Jasper De Buyst is op 25 seconden vierde, Jan Bakelants op 32 seconden vijfde en Jelle Wallays, negende op 0:46, eindigde ook nog in de top tien.

Elmar Reinders, Jetse Bol en Marco Doets kleurden de wedstrijd met een vroege vlucht. In het peloton controleerde Jumbo-Visma voor leider Teunissen en voor sprinter Groenewegen, die eerder deze week al twee keer mocht juichen. Veel voorsprong kregen de vluchters nooit. Op 20 kilometer van de finish werden ze opgeslokt. Jelle Wallays wilde de aangekondigde massasprint nog ontlopen met een late uitval, maar op 4 kilometer werd ook hij opgeraapt.

Wallays' ploegmaat Caleb Ewan won de sprint en doorbrak daarmee de hegemonie van Jumbo-Visma na vier ritzeges op rij. Het is voor de Australiër de zesde zege dit seizoen, de vorige vijf boekte hij in de World Tour (rit UAE Tour, twee ritten Ronde Turkije, twee ritten Giro). Groenewegen werd derde en greep na afloop naar zijn rug en moest minutenlang uithijgen. Wellicht kampt hij met de naweeën van zijn valpartij eerder deze week.

Teunissen, die zijn vierde seizoenszege vierde, volgt op de erelijst de Portugees José Gonçalves op. Die won in 2017. Vorig jaar werd de Nederlandse rittenkoers niet georganiseerd.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer