Sport.be

Wielrennen

Viviani: 'Ploegmaats maken het me gemakkelijk'

19.06.2019 | Marnick Claes

Belga

Elia Viviani wist de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland te winnen. Hij kwam over de meet voor Peter Sagan en Jasper Stuyven. "Met zo'n leadout maken ze het me wel gemakkelijk", verklaarde de Italiaanse sprinter van Deceuninck - Quick-Step.

Twee overwinningen op een rij voor Elia Viviani, maar volgens hem komt dat door het harde werk van zijn teamgenoten.  "Ik win hier niet tegen de minste en sprinten tegen Sagan, Matthews en Kristoff is altijd lastig, maar als je team zo'n werk levert in de sprintvoorbereiding, in die laatste twee kilometer, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn en vol lof. Geweldig wat ze vandaag uit hun benen toverden", zegt Viviani.

De Italiaan kijkt nu al uit naar de Ronde van Frankrijk.  "Nu is het aftellen naar de Tour, ik ben er helemaal klaar voor. Deze vorm wil ik doortrekken in de twee weken na deze koers en dan wil ik in topvorm aan de start in Brussel verschijnen. Deze twee overwinningen doen deugd en vanaf nu wordt het echt afzien in de bergen. Maar dat kan zeker geen kwaad met het oog op de Tour", besluit de Italiaan. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer