Sport.be

Wielrennen

Twee Belgen mogen debuteren in de Tour de France

19.06.2019 | Marnick Claes

Belga

Wanty-Groupe Gobert zet twee jonge Belgen op de startlijst van de Ronde van Frankrijk. Aimé De Gendt (25) en Xandro Meurisse (27) zullen hun debuut maken in de Tour.

Wanty-Groupe Gobert ziet dat de twee Belgen in goede vorm verkeren. "Xandro Meurisse heeft in de Dauphiné bewezen dat zijn vorm in stijgende lijn is. Zijn top 10 in de laatste etappe van de Dauphiné bewijst dat hij zich ook in de bergen kan tonen. Aimé De Gendt is een solide hardrijder die onze beschermde renners kan bijstaan en in het offensief kan trekken", zegt teammanager Jean-Françoise Bourlart. 

Daarnaast maakte de wielerploeg nog drie namen bekend.  "We hebben onze selectie met het oog op een zware Ronde van Frankrijk uitgebalanceerd. Guillaume Martin blijft, zoals bij de voorbije twee edities, onze troef voor het bergklassement. Andrea Pasqualon, die goed was voor zes top 10 plaatsen vorig jaar, zal onze enige sprinter zijn. Daarnaast hebben we ingezet op de jeugd. Odd Eiking heeft meermaals getoond dat zijn talent hem naar de top kan brengen. Hij heeft de Dauphiné ziek moeten beëindigen, maar zijn prestaties de laatste weken hebben ons overtuigd dat de Noor het kaliber heeft om in de Tour te schitteren", zegt Bourlart. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer