Sport.be

Wielrennen

Van Aert maakt indruk met tijdritzege in Dauphiné

12.06.2019 | Ward Bollen

Belga

Wout Van Aert heeft een stukje wielergeschiedenis geschreven, want hij is de eerste Belg sinds Claude Criquielion in 1981 die een tijdrit weet te winnen in de Dauphiné.

Over een parcours van 26,1 kilometer rond Roanne zette Van Aert een een chrono van 33:38 op de tabellen. Daarmee hield hij specialisten als de Amerikaan Tejay van Garderen (Education First/34.09) en de Nederlander Tom Dumoulin (Sunweb/34:25) achter zich. Adam Yates (Mitchelton-Scott) neemt de leiderstrui over van Dylan Teuns (Bahrain-Merida) nadat hij op 56 seconden als zesde eindigde. Onze landgenoot klokte 35:02 en volgt in het algemeen klassement op amper 4 seconden.

Wout Van Aert bevestigt met deze topprestatie de goede vorm van de jongste dagen. Het is voor de veldrijder de eerste winst op WorldTour-niveau. In de stand komt hij de top tien binnen op plaats 9, 30 seconden van leider Yates.

Chris Froome kwam tijdens de verkenning van de tijdrit ten val door een windhoos en werd met de ziekenwagen afgevoerd. Er wordt gevreesd voor een dijbeenbreuk. Zijn team Ineos liet alvast weten dat de Keniaanse Brit verstek moet geven voor de Tour de France over 3 weken.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer