Sport.be

Wielrennen

Dijbeenbreuk en geen Tour voor Froome na valpartij in Dauphiné

12.06.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Chris Froome stapte woensdag noodgedwongen uit de Dauphiné en zal niet deelnemen aan de Tour. De viervoudige Tour-winnaar kwam tijdens de verkenning van de tijdrit zwaar ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Froome kreeg een windstoot tegen zijn wiel en knalde tegen een muur aan. Volgens de eerste geruchten is er vrees voor een dijbeenbreuk. Dat zou betekenen dat de Brit niet kan deelnemen aan de Ronde van Frankrijk die over 3 weken in Brussel van start gaat en dat werd later ook bevestigd.

Het ongeval gebeurde op het eind van de verkenning. Froome was op pad met Wout Poels, die niet ten val kwam. Froome kwam even met zijn hand van het tijdritstuur. Net op dat moment volgde er een windhoos en kwam hij ten val. Froome liep een dijbeenbreuk op en heeft daarnaast ook breuken in de elleboog en ribben.

"Uiteraard is dit een klap", aldus Ineos-manager Brailsford. "Nu moeten we eerst Chris opvangen en steunen. Wat de Tour betreft, zullen we een en ander moeten bijsturen."

Na drie etappes in de Dauphiné was Froome achtste in de stand, op 24 seconden van leider Dylan Teuns. Hij won de Dauphiné in 2013, 2015 en 2016.

De Tour won Froome in 2013, 2015, 2016 en 2017 en hij wilde een poging wagen om zich in het rijtje te voegen van renners die de Ronde van Frankrijk vijf keer hebben gewonnen. Dat zijn onze landgenoot Eddy Merckx, de Fransen Bernard Hinault en Jacques Anquetil, en de Spanjaard Miguel Indurain.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer