Sport.be

Wielrennen

31-jarige Benedetti boekt eerste profzege, roze trui wisselt van schouders

23.05.2019 | Marnick Claes

Belga

De Italiaan Cesare Benedetti (Bora-hansgrohe) heeft de twaalfde rit in de Giro gewonnen. De Italiaan Valerio Conti moet zijn roze leiderstrui afstaan aan zijn Sloveense ploegmaat bij UAE-Team Emirates Jan Polanc.

Na twee vlakke etappes kregen de renners een golvend parcours voorgeschoteld. Dat bleek gesneden koek voor de 31-jarige Benedetti, die het na 158 kilometer tussen Cuneo en Pinerolo haalde voor zijn landgenoot Damiano Caruso en de Ier Eddie Dunbar. Zij behoorden tot een grote groep vluchters, die uitdunde naarmate de etappe vorderde.

Doordat ze een grote voorsprong bijeen wisten te rijden op de groep met favorieten veranderde de roze trui van schouders. Polanc, die zesde werd, is nu de nieuwe leider.

Thomas De Gendt, die net als Jan Bakelants en Jenthe Biermans ook deel uitmaakte van de kopgroep, was de eerste Belg op de achtste plaats. Voor ritwinnaar Benedetti was het pas zijn eerste profzege.

Vrijdag staat de dertiende etappe op het programma, een rit over 196 kilometer van Pinerolo naar Ceresole Reale. Het peloton mag zich aan drie cols verwachten. De laatste is de ruim 32 kilometer lange beklimming van de Colle del Nivolet (1e cat.).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer