Sport.be

Wielrennen

Zware valpartij ontsiert sprintvoorbereiding, Démare blijft recht en wint

21.05.2019 | Erik Duchateau

Belga

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) heeft de tiende etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na 145 km tussen Ravenna en Modena in een groepssprint. De sprintvoorbereiding werd ontsierd door een zware valpartij.

Daags na de eerste rustdag tekenden de Italiaan Luca Covili (Bardiani) en de Japanner Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini) voor de vlucht van de dag. Zij kozen al snel voor de aanval, maar bleven altijd binnen het vizier van het peloton. Op 30 km van de streep was hun liedje uitgezongen.

De finale werd ontsierd door een massale valpartij, met Pascal Ackermann als één van de voornaamste slachtoffers.De Duitser, geschaafd over de volledige rechterzijde van zijn lichaam, kon wel nog op eigen kracht de finish bereiken.

Arnaud Démare bleef wel overeind en haalde het in de sprint voor de Italiaan Elia Viviani (Deceuninck-Quick.Step) en de Duitser Rüdiger Selig (Bora-Hansgrohe). Caleb Ewan (Lotto Soudal) kwam als vierde over de meet. Jasper De Buyst (Lotto Soudal) werd negende en eerste Belg. De Italiaan Valerio Conti (UAE Team Emirates) behoudt de roze leiderstrui.

Woensdag krijgen de snelle mannen een nieuwe kans met een vlakke rit over 221 km tussen Carpi en Novi Legure.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer