Sport.be

Wielrennen

Van der Poel strijdt woensdag tegen veldritcollega's

14.05.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel topt woensdag de affiche van de 54ste editie van Puivelde Koerse, een kermiskoers over 19 ronden van 8,9 kilometer. De Nederlandse alleskunner van Corendon-Circus krijgt er tegenstand van zowat alle veldritploegen.

De belangrijkste deelnemende ploegen in Puivelde zijnĀ Corendon-Circus, Sport Vlaanderen-Baloise, Tarteletto-Isorex, Cibel, Telenet Fidea Lions, Canyon-DBH en ook het nieuwe team van manager Jurgen Mettepenningen, Pauwels Sauzen-Bingoal.

Uiteraard droomt de organisatie ervan om een klepper als Mathieu Van der Poel op de erelijst te krijgen, maar het zou niet de eerste Van der Poel op de erelijst zijn. "In 1983 stond vader Adrie Van der Poel al op het hoogste schavotje van Puivelde Koerse. Het zou schitterend zijn mocht zijn zoon nu in zijn voetsporen treden," stelt organisator Patrick De Roover.

"In elke wedstrijd waarin Mathieu dit jaar startte streed hij mee voor de overwinning. Hij mag dat bij ons graag over doen. We hebben van de ploegleiding van Mathieu begrepen dat hij hier niet als toerist komt rondrijden maar echt wel tempo wil maken in het vooruitzicht van de komende wereldbekers mountainbike. We kijken er alvast naar uit."

Vorig jaar ging de zege in Puivelde naar Dennis Coenen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer