Sport.be

Wielrennen

Lambrecht: 'Ik ben ontzettend blij met deze vierde plaats'

24.04.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

In zijn tweede deelname aan de Waalse Pijl is Bjorg Lambrecht op een vierde plaats geëindigd. "Het is jammer dat ik net naast het podium val", zei hij na afloop. "Maar ik ben wel ontzettend blij met deze vierde plaats."

"Ik denk dat ik aan de voet van de Muur in tiende positie opdraaide", deed hij zijn verhaal na afloop. "Dat had mijn trainer me vooraf ook aangeraden en dat deed ik ook. Daarna bleef ik zo lang mogelijk in het zadel zitten. Natuurlijk moet je op het steile stuk wel gaan rechtstaan en dan hoop je dat je het kan houden tot aan de meet, maar 500 meter was echt wel lang. Ik moest terug gaan zitten. Op 150 meter heb ik er er nog eens alles uitgeperst en behaal ik toch weer een mooi resultaat. Een vierde plaats, daar ben ik heel blij mee. Er is zeker geen ontgoocheling. Die zou er wel zijn als ik had meegestreden voor de winst, maar hier heb ik alles gegeven en er zat niet meer in. Een vierde plaats is een terecht resultaat."

Vorig jaar werd hij 71ste bij zijn debuut, nu is het een vierde stek. "Toen was ik helemaal niet zo sterk, nu is mijn conditie veel beter en rijd ik al een paar koersen op een zeer hoog niveau. Ik ben blij dat dit zich vertaalt naar een mooi resultaat. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst, want ik ben nog altijd heel jong", aldus de 22-jarige renner.

Of dit zijn statuut verandert voor de koers zondag, in Luik? "Neen, dat denk ik niet", vond hij. "Ik was hier ook al een beschermd renner. Dat zal zondag ook wel zo zijn, maar in Luik voorspellen ze slecht weer en ik ben iemand die goed presteert in warm weer. Dus ik verwacht me niet aan zo'n goede benen. Ik zal met plezier mijn werk doen voor de ploeg."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer