Sport.be

Wielrennen

Nummer vijf voor Van der Breggen op de Muur van Hoei

24.04.2019 | Marnick Claes

Belga

Anna van der Breggen wint de Waalse Pijl bij de vrouwen. Op de laatste beklimming was ze beter dan Annemiek van Vleuten en Annika Langvad.

De Nederlandse Anna van der Breggen reed op de Muur van Hoei weg van haar tegenstanders. Alleen Annemiek van Vleuten kon in het wiel van haar landgenote blijven. Annika Langvad kwam als derde over de streep. Het is de vijfde keer na elkaar dat de Nederlandse de Waalse pijl wint. 

Neen, zelf had Van der Breggen geen twijfels over haar vorm na haar mountainbike-avontuur en iets minder opvallende resultaten op de weg de voorbije weken. "Het werd wel eens tijd, zo werd verteld. En sommigen begonnen al te twijfelen, maar ik wist dat mijn conditie goed was. Ik vond het leuk om de Cape Epic te doen, eens wat nieuwe dingen te ontdekken op de fiets. Plezier hebben is ook van belang in het wielrennen. In de Amstel liep het al lekker, en vandaag vond ik hier een finish op mijn maat. Dat is gewoon zo. Het is enorm lastig, heel steil, maar dat ligt me. Je moet gewoon blijven doortrappen, door die muur gaan als het ware, tot het eind en ik ben zeer blij met deze vijfde zege."

Voor Annemiek van Vleuten is het minder prettig. Het is de tweede keer dat ze achter haar landgenote over de streep rijdt. In verleden werd ze ook nog eens twee keer vierde. "Ik baal niet", reageerde Van Vleuten. "Want ik ben op mijn waarde geklopt. Dit is mijn beste resultaat ooit in deze koers en het was pas de eerste keer ooit dat ik dacht dat ik kon winnen. Het lukt net niet. Winnen is heel moeilijk hier voor mij, want ik ben niet zo explosief. Toen Anna ging, volgde ik haar nog niet, want ik wist dat ik dan zou parkeren. Ik moet het van mijn eigen versnelling hebben. Ik kom nog dicht, maar Anna was gewoon de sterkste."  

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer