Sport.be

Wielrennen

Drie speerpunten voor Lotto-Soudal

23.04.2019 | Marnick Claes

Belga

Morgen kunnen we genieten van de Waalse Pijl. Lotto-Soudal hoopt op Jelle Vanendert, Tim Wellens en Bjorg Lambrecht om de overwinning binnen te halen.

Jelle Vanendert leek over goede benen te beschikken in de Amstel Gold Race, maar reed lek op het verkeerde moment. Tim Wellens gaf op wegens de hitte, maar de 22-jarige Bjorg Lambracht reed naar een mooie zesde plaats en was de beste Belg in de Amstel Gold. Deze drie Belgen zullen de speerpunten zijn van Lotto-Soudal in de Waalse Pijl.

"Het is een luxe dat we woensdag met drie speerpunten aan de start staan. We hebben ons plannetje klaar, maar in welke mate dat wordt omgezet in de realiteit hangt steeds af van het wedstrijdverloop. Jelle Vanendert en Tim Wellens hebben in het verleden meermaals bewezen goed uit de voeten te kunnen op dergelijke aankomsten. Daarnaast beschikt Bjorg Lambrecht ook over snelle benen op een lastige finish, maar iets zoals de Muur heeft hij nog niet echt gedaan. Het is allemaal nieuw voor hem. Zo werd het ook afwachten of hij in de Amstel Gold Race de grens van de 250 kilometer zou overleven. Voor Bjorg is het één grote ontdekkingstocht", zegt Mario Aerts, sportdirecteur bij Lotto-Soudal. 

Woensdag vervolledigen Sander Armée, Tomasz Marczynski, Maxime Monfort en Tosh Van der Sande het team. "Zij rijden in een dienende rol. Idealiter kunnen tijdens de diepe finale nog enkele Lotto Soudal-renners de kopmannen bijstaan", besluit Aerts. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer