Sport.be

Wielrennen

Deceuninck-Quick Step met twee Belgen in Waalse Pijl

22.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

Met de Franse titelverdediger Julian Alaphilippe mikt Deceuninck-Quick Step woensdag op de zege in de 83ste editie van de Waalse Pijl. Hij krijgt de steun van onder andere Dries Devenyns en Pieter Serry.

Alaphilippe maakte vorig jaar een einde aan de hegemonie van Alejandro Valverde, die voordien vier jaar op rij de beste was in Hoei en ook deze keer weer van de partij is. De Fransman, die dit seizoen al onder meer de Strade Bianche en Milaan-Sanremo won, hoopt opnieuw te schitteren op de Muur van Hoei. In 2015 en 2016 werd hij tweede.

Mathieu Van der Poel hoeft Alaphilippe niet te vrezen in de Waalse Pijl. Woensdag werd de Fransman in de Brabantse Pijl geklopt door de Nederlander, die zondag ook de Amstel Gold Race won. Alaphilippe werd vierde in de Amstel, waarin hij lang uitzicht had op de zege maar getuige was van een sensationele terugkeer van Van der Poel in de slotmeters.

"Julian is in vorm. In de Amstel Gold Race heeft hij getoond dat hij hersteld is van zijn valpartij in de Ronde van het Baskenland", zegt sportdirecteur Geert Van Bondt. "Hij zal heel gemotiveerd zijn om een goed resultaat te rijden na zondag. Het parcours van de Waalse Pijl is dit jaar erg zwaar. Alle ogen zullen op ons gericht zijn. Maar we hebben een sterke ploeg, die Alaphilippe kan beschermen en in een perfecte positie kan afzetten voor de derde en laatste beklimming van de Muur van Hoei."

Naast Alaphilippe, Devenyns en Serry behoren de Fransman Rémi Cavagna, de Deen Mikkel Honoré, de Spanjaard Enric Mas en de Tsjech Petr Vakoc tot de selectie van Deceuninck-Quick Step voor de Waalse Pijl.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer