Sport.be

Wielrennen

Jakobsen haalt zijn gram in Turkije

18.04.2019 | Quinten Lafort

Belga

Fabio Jakobsen heeft het zegegebaar mogen maken in de derde rit van de Ronde van Turkije. De 22-jarige Nederlander was de beste in een sprint tegen leider Sam Bennett en Mark Cavendish.

De renners in Turkije moesten 122 kilometer afleggen tussen Canakkale en Edremit. Net zoals tijdens de openingsrit was er een vroege vlucht met onze landgenoot Lindsay De Vylder. De zes vluchters sprongen kort na de start weg. Hun maximale voorsprong bedroeg een slordige drie minuten. Op goed tien kilometer van de streep werden De Vylder en drie medevluchters als laatste overlevers gegrepen door het peloton.

In de massasprint zette Jakobsen zijn foutje van de eerste etappe recht. Toen plaatste de tweevoudige winnaar van de Scheldeprijs zijn jump te vroeg. De renner van Deceuninck-QuickStep was sneller dan leider Sam Bennett en de Brit Mark Cavendish. Caleb Ewan en Christophe Noppe vervolledigden de top vijf.

De etappe van morgen wordt geen sprintersetappe. De troepen van Deceuninck-QuickStep gaven al eerder aan dat Remco Evenepoel zijn kans mag gaan in de 193 kilometer kange rit tussen Balikesir en Bursa. In de finale moet er een klimmetje van net geen drie kilometer bedwongen worden. De finish is echter niet hellend zoals in de tweede etappe het geval was. Toen scoorde Sam Bennett zijn twee op twee.

Turkse vlag gooit bijna roet in het eten van Jakobsen
In volle sprint was het even veschieten toen er een Turkse vlag tussen de fiets van Jakobsen belandde. De Nederlander gooide de vlag niet weg en zou het vlaggetje zelfs meenemen naar de podiumceremonie. Jakobsen had na afloop mooie woorden over voor zijn ploegmaats, met in het bijzonder Maximiliano Richeze. Richeze piloteerde hem naar de overwinning.

"Zonder hen was het inderdaad onmogelijk om naar de zege te snellen. Dit is een sprint van de ploeg. Eerst brachten ze me goed in de finale, daarna leverde Richeze een ongelooflijke job. Hij vond nog een gaatje en bracht me vooraan op zo'n kleine 200 meter, daarna was het aan mij. Zelfs dat vlagje kon me niet stoppen", lachte hij z'n tanden bloot.

"In de openingsrit moest ik nog vrede nemen met een tweede plaats, nu schiet ik wel raak, na een lastige sprint, met tegenwind en weinig organisatie. We zaten inderdaad nog ver onder de vod van de laatste kilometer, maar dat doet er uiteindelijk niet toe: wat telt is wie uiteindelijk als eerste over de meet komt. Het doel was een ritzege, die hebben we nu vast en daar ben ik blij om, al gaan we met het team nog proberen om hier voor goede resultaten te gaan.", besloot de sprinter.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer