Sport.be

Wielrennen

2 op 2 voor Sam Bennett in Ronde van Turkije

17.04.2019 | Quinten Lafort

Belga

Sam Bennett heeft na zijn succes van gisteren opnieuw mogen zegevieren in de Ronde van Turkije. De Ier van Bora-Hansgrohe bleek de sterkste in de tweede rit na een pittige finale op het Turkse schiereiland Gallipoli.

De renners moesten 183 kilometer afleggen tussen Tekirdag en Eceabat. Zeven onder hen kleurden de vroege vlucht. Thimo Willems van Sport Vlaanderen-Baloise nam de klimmetjes voor zijn rekening en mag morgen met de bergtrui van start gaan. Op 25 kilometer van het einde was het liedje van de vroege vluchters uitgezongen. Mauricio Moreira was de laatste man die gegrepen werd.

Dimension Data en Bora-Hansgrohe namen de koers in handen. Mark Cavendish werkte zich uit de naad voor zijn team. Ook Remco Evenepoel toonde zich vooraan in de wedstrijd. Zijn kopman, sprinter Fabio Jakobsen, moest lossen door het pittige slot. Caleb Ewan en Sam Bennett maakten wel deel uit van het uitgedunde peloton, al kwam Ewan eerder in de wedstrijd ten val.

Remco Evenepoel probeerde het op ongeveer twee kilometer van de finish, maar kreeg geen ruimte. Lukas Pöstlberger kreeg dat wel net voor het ingaan van de slotkilometer. De Oostenrijkse kampioen leek op weg naar winst, tot de groep terugkeerde. Het signaal voor leider Bennett om naar de zege te sprinten. Het feestje bij Bora-Hansgrohe was compleet aangezien Felix Grossschartner, opnieuw een Oostenrijker, tweede werd voor de Colombiaan Jhonatan Restrepo.

"Het waren heel smalle wegen op het einde. De jongens hebben heel hard voor mij gewerkt en ik was klaar om me op dit parcours te bewjizen. Het was een inspanning met horten en stoten wat mij ten goede kwam", klonk het bij winnaar Bennett. Morgen legt het peloton 122 kilometer af van Canakkale naar Edremit. Halfweg het parcours wacht de renners een beklimming van derde categorie.

 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer