Sport.be

Wielrennen

Cecilie Ludwig tekent voor feelgood-interview van de Ronde: 'Ik was een dooie vis'

07.04.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Cecilie Uttrup Ludwig. 23 jaar, 1m68 en één brok energie. En ook derde in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Maar vooral haar interview achteraf brengt de glimlach naar boven.

Ze was enthousiast, de Deense. Bijzonder enthousiast. "Dit was een lastige", opende ze nog rustig. "De openingsfase was 'stop and go', 'stop and go'. In de zone van de Hotond wisten we dat het op een lint zou getrokken worden. We wisten dat het lastig zou worden (steekt daarbij haar tong uit). Er volgden aanvalletjes en wat groepjes probeerden weg te rijden."

De Kwaremont zou de beslissing brengen, klonk het. "Daar zou het écht gaan gebeuren", klonk het. "We gingen 'full gas'. En dan BAM! 'Let's put the hammer down!' Het was zo leuk! Het publiek schreeuwde zo luid. Het geeft je zoveel energie, die je keihard opneemt (zwaait met de handen)", ging het opmerkelijke interview verder.

"Ze supporterden zo luid voor mij. Wel, misschien niet voor mij. Maar het voelde wel zo. Er is zoveel publiek langs de zijlijn! Het is gek. En dan die finishlijn. Da's gewoon "aargh"! Je ziet van veruit die lijn liggen. Toen ik achterom keek, zag ik het peloton volop dichterbij komen. Ik dacht "Aaah!" Ik was een dooie vis op het einde."

Bekijk het heerlijke interview hieronder:

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer