Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet: 'De conditie is goed. Ik kan de Ronde winnen'

05.04.2019 | Marnick Claes

Belga

Greg Van Avermaet is één van de favorieten om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Zondag wil hij in zijn favoriete koers als eerste over de meet komen. "De Ronde van Vlaanderen is en blijft mijn lievelingskoers, een klassieker in mijn eigen streek", zegt Van Avermaet.

Van Avermaet zegt zelf dat hij een goede vorm te pakken heeft. Hij zal er alles aan doen om te winnen. "De conditie is perfect. Zelfs misschien zo goed dat ik de Ronde van Vlaanderen nu eindelijk eens kan winnen. Ik hou alvast een goed gevoel over aan de voorgaande koersen en ik denk dat ik capabel ben om mee te strijden voor de zege. Er is dit jaar veel concurrentie maar is dat niet elk jaar het geval? Iedereen werkt naar deze Ronde van Vlaanderen toe, iedereen wil zondag schitteren", zegt Van Avermaet.

'Gouden Greg' heeft bijna alles al gewonnen. Alleen de Ronde is nog afwezig op zijn palmares.  "Winnen in de Ronde van Vlaanderen is sinds mijn jonge jaren altijd een doel geweest. Elk jaar probeerde ik deze koers te winnen maar ik ben er nog niet in geslaagd. Lukt het zondag opnieuw niet, dan heb ik nog wel enkele kansen. Op dit niveau kan ik nog wel een paar jaar mee. De Ronde van Vlaanderen is en blijft mijn lievelingskoers, een klassieker in mijn eigen streek. Ik start in Antwerpen voor de dertiende keer. Hopelijk levert dat getal geluk op", besluit Van Avermaet. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer