Sport.be

Wielrennen

Deceuninck-Quick Step maakt teams bekend voor Vlaams drieluik

26.03.2019 | Niels Dirkx

Belga

Deceuninck-Quick Step heeft dinsdag zijn selecties bekendgemaakt voor het belangrijke Vlaamse drieluik Driedaagse Brugge-De Panne (woensdag), E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag).

In de Driedaagse Brugge-De Panne, sinds vorig jaar een eendagskoers, is spurtbom Elia Viviani de kopman van de blauwhemden. De Italiaanse kampioen won vorig jaar al in De Panne en krijgt onder meer Bob Jungels, de Luxemburgse winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, mee in steun.

Twee dagen later wacht de E3 Harelbeke, oftewel de Quick Step-race bij uitstek. De manschappen van Patrick Lefevere wonnen in zeventien deelnames liefst zes keer in de mini-Ronde van Vlaanderen. Speerpunten vrijdag in de E3 zijn Philippe Gilbert, de voorbije twee jaar tweede, Zdenek Stybar, winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, Belgisch kampioen Yves Lampaert en opnieuw Jungels.

Zondag tot slot mikt Elia Viviani op weerwraak in Gent-Wevelgem. De Italiaan huilde vorig jaar tranen met tuiten na zijn tweede plaats, na Peter Sagan. Viviani kan op de steun van onder meer Gilbert, Lampaert en Stybar rekenen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer