Sport.be

Wielrennen

Geen Giro voor Fabio Aru door vernauwing in heupslagader

24.03.2019 | Ward Bollen

Belga

Uit onderzoek is gebleken dat Fabio Aru (UAE Team Emirates) een vernauwing aan de heupslagader van het linkerbeen heeft. De Italiaan moet daarvoor onder het mes en zal drie à vier maanden buiten strijd zijn, zo maakte zijn team zondag bekend.

De 28-jarige Aru presteert al een tijdlang onder zijn gebruikelijke niveau en nu is de oorzaak daarvan aan het licht gekomen. De vernauwing zorgt ervoor dat er bij hoge inspanning een slechte doorbloeding is in het linkerbeen, een vrij zeldzame aandoening die professionele wielrenners echter wel kunnen oplopen door hun positie op de fiets. "Een van de komende dagen zal Fabio geopereerd worden", verklaarde teamarts Jeroen Swart. "Nadien moet hij een maand rusten, pas over drie à vier maanden kan er een terugkeer in het peloton volgen."

Door de ingreep moet Aru een streep maken over de Giro in eigen land. "Aan de ene kant ben ik wel blij dat ze het probleem gevonden hebben, maar dit betekent ook wel dat ik de Giro moet missen", vertelde Aru. "We hopen echt dat dit het laatste hoofdstuk is van een moeilijke periode."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer