Sport.be

Wielrennen

Naesen dolblij, Van Aert teleurgesteld na Primavera

23.03.2019 | Ward Bollen

Belga

Oliver Naesen eindigde nipt achter Alaphilippe op de tweede plaats in Milan-Sanremo, maar was desondanks toch niet ontgoocheld. Wout Van Aert liet een ander geluid optekenen.

"Mijn eerste podium in een monument, dit zal ik liefkozen. Ik ging met veel vertrouwen naar deze wedstrijd, maar als ik praat over vertrouwen, dan bedoel ik eerder top tien. Ik hoopte wel op podium, maar had het niet verwacht. Voor mij is dit een heel goed resultaat", vertelde Naesen meteen na afloop in het flashinterview.

"Ik heb een kans in een spurt, maar ik denk dat Alaphilippe onaantastbaar was vandaag. Hij was de sterkste op de Poggio, hij zette de sprint van ver in ondanks tegenwind, tegen heel snelle renners als Kwiatkowski, Sagan, Trentin, noem maar op. En hij hield iedereen af, dus ik denk dat Julian zeker de verdiende winnaar is."

"Dit is niet echt een wedstrijd die me heel goed ligt, omdat hij wat makkelijk is. Ik ben meer geschikt voor de kasseikoersen in eigen land, en na dit resultaat kijk ik daar echt naar uit."

VAN AERT TELEURGESTELD

"Ik heb een goeie koers gereden, maar desondanks ben ik toch teleurgesteld. Ik begrijp nu heel goed hoe frustrerend deze koers kan zijn. Ik was mee op de Poggio en dat kostte natuurlijk krachten, ik zat er met alleen maar toppers. Je hebt dus een kans om te winnen. Die klik maakte ik heel snel." 

"Ik wou een goed moment kiezen toen we beneden kwamen, omdat het toch allemaal enkelingen waren. Toen ging Trentin, ik zat mooi in het spoor van Sagan, maar die kon of wou het niet dichtrijden. Ik zag toen een gat achter mij en waagde het erop. Maar die cartouche kwam me duur te staan. Ik reed op zich nog een goeie sprint, bijna top vijf. Misschien zat er geen betere uitslag in, maar op een andere manier heb ik normaal nog een betere spurt. Misschien had ik meer vertrouwen moeten hebben in mijn sprint."

"Ik ben klaar voor de Vlaamse klassiekers en zal hier zeker terugkeren want koersen als Strade Bianche en Milaan-Sanremo liggen mij, dat heb ik wel geleerd."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer