Sport.be

Wielrennen

Gent presenteert parcours voor BK wielrennen

22.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Vandaag is het parcours van het Belgisch Kampioenschap wielrennen voorgesteld in café Pallieter in Drongen. Op zondag 30 juni vindt het BK op de weg voor mannen en vrouwen plaats in Gent, een eerbetoon aan tweevoudig Belgisch kampioen én Gentenaar Walter Godefroot. Het startschot wordt aan het stadhuis gegeven, de finish ligt aan de Watersportbaan. Zowel de dames als de heren rijden als finale zeven plaatselijke rondes van telkens 15,7 km.

Het decor van de persconferentie van het BK was café Pallieter, het supporterslokaal van Walter Godefroot (75). De oud-renner ging twee keer aan de haal met de titel van Belgisch kampioen, in 1965 en 1972. Daarnaast is Godefroot ook tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en kon hij tien ritten in de Ronde van Frankrijk op zijn naam schrijven. Deze overwinningen zijn slechts een greep uit zijn imposant palmares.

Programma heren

Het startschot voor de wedstrijd bij de elite heren wordt op het middaguur gegeven. Van het Emile Braunplein rijden ze via Merelbeke naar de eerste kasseistrook van de dag, de Lange Munte. Vanaf daar ligt de weg naar de Vlaamse Ardennen open. De renners leggen daar drie lussen van 18,4 km af, met onder meer de Paddestraat en Lippenshovestraat in Zottegem. Hierna trekken de mannen naar De Pinte en Sint-Martens-Latem, om zo in Gent terecht te komen voor de zeven plaatselijke ronden van 15,7 km. De aankomst aan de Watersportbaan wordt volgens het snelste schema verwacht om 17u14.

Programma dames

Om 10u15, minder dan twee uur voor de mannen, vertrekken de elite dames op het Emile Braunplein voor hun wedstrijd van 120 km. De huidige Belgische kampioene Annelies Dom is heel tevreden met het startuur. "Bij de vorige edities moest je als wielrenster midden in de nacht opstaan om te eten, omdat wij drie uur voor de wedstrijd ontbijten", zegt ze daarover. De extra publieks- en media-aandacht die hiermee gepaard gaat, is volgens Dom een stap vooruit voor het vrouwenwielrennen. Via Merelbeke beginnen de rensters onmiddellijk aan hun zeven plaatselijke rondes in en rond Gent. Volgens het snelste schema zullen ze om 13u35 finishen aan de Watersportbaan.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer