Sport.be

Wielrennen

Van der Poel : 'Ben goed weggekomen'

21.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Na zijn val in Nokere Koerse zat Mathieu van der Poel vandaag al terug op zijn fiets. Hij realiseert wel dat hij geluk heeft gehad. "Inderdaad, misschien is dit wel een half mirakel. Het had veel erger kunnen zijn", zegt van de Poel.

"Ik weet nog dat ze links van mij vielen", begint van der Poel. "De eerste momenten na de val waren pijnlijk. Dan vloek je ook even op de situatie waarin je plots bent terechtgekomen. Normaal sta ik altijd snel weer op, maar dat lukte nu niet. Ik vreesde even het ergste, dat mijn voorjaar voorbij was, maar in de ambulance voelde ik al dat mijn blessures niet al te ernstig waren", zegt de Nederlander. 

Van der Poel heeft veel geluk gehad. Dat zei hij zelf ook. "Ik ben nu wat stijf, maar over enkele dagen zal dat voorbij zijn. Wellicht voel ik het nog in de GP Denain (zondag), maar volgende week zal ik er geen last meer van hebben. Mijn heup doet het meeste pijn, maar het mag geen excuus zijn de komende weken. Volgende week is die pijn wellicht verdwenen. Ik heb geluk gehad. Als je ziet met welke snelheid we vallen, dan ben ik echt heel goed weggekomen", besluit de renner van Corendon-Circus. 

Ploegmaat Stijn Devolder is blij dat de verwondingen niet te erg zijn en zal proberen zijn ploegmakker zo goed mogelijk te helpen in de Ronde van Vlaanderen. "Of ik hem veel kan bijbrengen in het team? Tja, Mathieu weet wat hij moet doen op de fiets en in de koers zelf zal veel zichzelf uitwijzen. Natuurlijk ontbreekt het hem hier aan ervaring, maar dat komt vanzelf als je hier een paar keer hebt gereden. Het is belangrijk voor hem dat er nog iemand bij hem is in de finale, in de laatste 60 kilometer en dat wordt mijn taak. Meestal moet je zo'n koers ook op instinct rijden. Ik geloof in Mathieu en ben vooral opgelucht dat hij bij die valpartij in Nokere niets ernstig opliep."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer