Sport.be

Wielrennen

Lotto-Soudal zet in op Ewan

21.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Zaterdag start de 110de editie van Milaan-Sanremo. Lotto-Soudal kiest Caleb Ewan als kopman. Vorig jaar werd de Australiër tweede, net na Vincenzo Nibali.

Zaterdag in de "Primavera" zal Caleb Ewan de kopman zijn voor Lotto-Soudal. Vorig jaar werd hij al tweede na Nibali. Ook dit jaar is de Australiër een van de favorieten op de Via Roma. "Natuurlijk wil ik beter doen dan vorig jaar. Milaan-Sanremo is mijn grootste doel tijdens de eerste helft van het seizoen. Ik mik dan ook op de overwinning", verklaarde hij onomwonden. "Er zijn heel wat kanshebbers en dat is exact wat Milaan-Sanremo zo moeilijk maakt om te winnen. Enerzijds heb je de punchers zoals Alaphilippe, die in een uitstekende vorm verkeert en bovendien ook nog snel is aan de meet. Als hij aanvalt op de Poggio, wordt het een lastige finale. Anderzijds zijn er de sprinters zoals Viviani en Gaviria, maar ook met Peter Sagan ben je nooit klaar. De renner die tijdens de wedstrijd het best zijn krachten spaart, wint.

Naast Ewan selecteerde Lotto Soudal met Jens Keukeleire, Nikolas Maes en Tosh Van der Sande drie Belgen voor La Primavera. De overige renners in de selectie zijn Adam Hansen, Roger Kluge en Tomas Marczynski.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer