Sport.be

Wielrennen

Manager Tarteletto furieus op hulpdiensten

21.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Peter Bauwens, manager van Tarteletto is niet te spreken over de medische behandeling van zijn renner Floris Gerts, meteen na de valpartij in Nokere Koerse. HIj verwijt hen dat ze alleen oog hadden voor Mathieu van der Poel.

In het slot van Nokere Koerse was er een zware valpartij. Floris Gerts en Mathieu van der Poel waren allebei bij de val betrokken. De manager van Gerts is echter niet blij met de manier waarop de hulpdiensten te werk gingen na de val. "Wat me het ergste stoorde in het ganse voorval is dat de hulpdiensten maar oog hadden voor één renner met een kampioenstrui. Akkoord dat hij misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden. Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar Van der Poel, zonder zich te bekommeren om de renner van een Continentaal Team", zegt Bauwens.

Bauwens heeft ook wat te zeggen over sommige media. "Ik wist dat er journalisten zijn die niet neutraal kunnen zijn en die volle pagina's besteden aan VDP, maar dat er nu al hulpdiensten zijn die daar onderscheid in maken, dat gaat mijn petje te boven. 
Dit kunnen ze bij mij niet meer goedmaken! Ik ben bijzonder zwaar ontgoocheld in de hulpdiensten en de nationale journalistiek", reageert Bauwens. 

Het betoog van Bauwens kan je zelf lezen op de Facebook pagina van TARTELETTO - ISOREX Continental Cycling Team. "
Ik hoop nu echt dat dit bericht massaal zal worden gedeeld.  Hoog tijd dat die mannen ook eens op hun plaats worden gezet ! Heb er niet meer woorden voor...", besluit Bauwens. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer