Sport.be

Wielrennen

Cavendish mag niet meedoen aan Milaan-Sanremo

21.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie Team Dimension Data rekent zaterdag in Milaan-Sanremo niet op oud-winnaar Mark Cavendish. Als sprinter zit de Italiaan Giacomo Nizzolo in de selectie, zo maakte het team donderdag bekend.

De 30-jarige Nizzolo won dit jaar al de sprint in de slotetappe van de Ronde van Oman. Cavendish sukkelt dan weer met een weerbarstige vorm, zo bleek ook in Parijs-Nice. De Britse sprinter heeft al bijna twee jaar af te rekenen met klierkoorts en haalde sindsdien bijna nooit meer zijn oude niveau.

Nizzolo beseft echter dat het moeilijk wordt. "In Milaan-Sanremo verschijnen er minstens 50 renners aan de start die kunnen meespelen voor de overwinning. Het parcours is niet echt zwaar te noemen, maar na 290 kilometer voelt elk heuveltje als een zware klim aan", aldus de Italiaan.

Met Roman Kreuziger en Steve Cummings zitten er ook twee allrounders in het team, Enrico Gasparotto moet als puncher in het slot kunnen meespelen. De overige drie renners in de selectie zijn Bernhard Eisel, Tom-Jelte Slagter en Reinardt Janse van Rensburg.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer