Sport.be

Wielrennen

Van der Poel begint zonder druk aan zijn Vlaamse voorjaar

19.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel rijdt woensdag met Nokere Koerse (1.BC) zijn eerste Vlaamse voorjaarskoers. Michel Cornelisse, sportdirecteur van Corendon-Circus, legt zijn renners alvast niet te veel druk op.

"Natuurlijk starten we ambitieus. Dat doen wij altijd, maar ik leg mijn renners geen enkele druk op", aldus Cornelisse. "Zeker Mathieu Van der Poel niet, ook al is die echt in zijn element. De sfeer in de groep is top. Dat was onlangs nog merkbaar. Stijn Devolder is net terug een jong veulen. Ik ken die jongen van toen hij aan de slag was bij Vacansoleil. Nu is hij veel meer open. Jimmy Janssens noem ik het opkomende talent. Daar ga je nog van horen en ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Iedereen heeft vreugde in wat hij doet. Onbetaalbaar is dat."

Mathieu Van der Poel wordt onmiddellijk bij de favorieten gerekend in Nokere Koerse. "Dat zal zo wel overal zijn waar hij start. Iedereen zal hem die stempel geven. Wij met de ploeg niet", vervolgt Michel Cornelisse. "Mathieu heeft er een stage opzitten en begint vanaf woensdag aan een nieuw hoofdstuk. Na Nokere Koerse start hij ook nog in Dwars door Vlaanderen om zich dan te richten op de Ronde van Vlaanderen."

"Ook in de Ronde zal met argusogen naar hem gekeken worden, maar vergeet toch niet dat 'Vlaanderens Mooiste' iets heel speciaals is. 260 kilometer over die typisch Vlaamse wegen is toch niet te onderschatten. We zien wel waar we uitkomen met Mathieu en de rest van de ploeg. Alles kan en niets moet bij ons."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer