Sport.be

Wielrennen

Tour 2020 gaat vroeg de hoogte in

18.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Vandaag zijn de eerste twee etappes van de Tour de France 2020 voorgesteld. De Ronde van Frankrijk zal beginnen in Nice en gaat in rit twee al de hoogte in.

De Ronde van Frankrijk serveert volgend jaar al in de tweede rit flink wat klimwerk. De renners moeten dan onder meer de Col de Turini bedwingen.

Volgend jaar start de Tour 2020 op 27 juni met een etappe over 170 km in Nice. Voor de sprinters wordt dat een eerste kans om te schitteren. Een dag later mogen de klimgeiten zich meteen tonen. Het peloton moet dan in een rit over 190 km over col de la Colmiane,16,3 km aan 6,2% en de col de Turini 14,9 km aan 7,3%. 

De top van de Turini ligt op 90 km van de streep in de tweede etappe. In de finale moeten de renners nog over de col d'Eze, 7,8 km aan 7 en de col des Quatre Chemins.
 "Het is veertig jaar geleden dat bij de start van de Tour nog zo hoog is gegaan", klonk het bij de organisatoren. De rest van het parcours wordt midden oktober voorgesteld tijdens de officiële presentatie van de Tour 2020. Dit jaar start de Ronde van Frankrijk in Brussel. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer