Sport.be

Wielrennen

Team Sky houdt renner aan de kant wegens hartkwaal

16.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Team Sky zal het voorlopig zonder hardrijder Vasil Kiryienka moeten doen. De 37-jarige Wit-Rus, die dit seizoen nog geen wedstrijd reed, wordt behandeld aan een hartkwaal.

"Al onze renners ondergaan elk jaar bij het begin van het seizoen een hartscreening", legde teamdokter Inigo Sarriegui uit op de website van het team. "Bij Kiryienka vonden we dit jaar een afwijking, die onderzoek vereiste. Dat onderzoek is intussen afgerond en Kiryienka ondergaat nu een behandeling. Hij blijft tot nader order aan de kant."

Ook trainer Xabier Artetxe beaamde dat "voorzichtigheid geboden is". "Kiryienka zal het even rustig aan moeten doen. De dokters volgen zijn situatie van dichtbij op. We willen er zeker van zijn dat hij honderd procent fit is voor hij opnieuw aan wedstrijden zal deelnemen."

Kiryienka, een begenadigd hardrijder, kroonde zich in 2015 tot wereldkampioen tijdrijden. Hij pakte ook goud in de tijdrit op de Europese Spelen in 2015 en veroverde vijf nationale titels tegen de klok. Verder won hij ook nog drie etappes in de Giro en eentje in de Vuelta.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer