Sport.be

Wielrennen

Viviani zorgt voor nummer 17

15.03.2019 | Marnick Claes

Belga

In de strijd voor de meeste zeges dit seizoen is Deceuninck-Quick Step weer alleen leider. Elia Viviani won de derde etappe in de Tirreno-Adriatico, 226 kilometer van Pomarance naar Foligno.

Elia Viviani heeft de derde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. In de sprint was hij veruit de sterkste. Peter Sagan en Fernando Gaviria staan ook op het podium. Dit is al de zeventiende overwinning van Deceunick-Quick Step dit seizoen. Ze hebben nu één overwinning meer dan Astana. 

Zes renners trokken meteen na de start in de aanval : d
e Italiaan Maestri (Bardiani), de Oostenrijker Schönberger (Neri Sottoli), de Eritreeër Berhane (Cofidis) en de Rus Kuryanov (RusVelo). Zij kregen het gezelschap van de Italiaan Tonelli (Bardiani) en de Canadees Cataford (Israël Cycling Academy). Hun maximumvoorsprong bedroeg iets meer dan vier minuten, maar het peloton hield hen steeds binnen handbereik. Schönberger hield het het langste vol, maar ook hij werd op vier kilometer van de aankomst ingehaald.

In de massaspurt was het duidelijk dat Viviani de sterkste was. Peter Sagan werd tweede met enkele millimeters voorsprong op Fernando Gaviria. Adam Yates blijft in de leiderstrui. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer