Sport.be

Wielrennen

Nuyens: 'Wout ondertekende dat contract met zijn volle verstand'

14.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Nick Nuyens was te gast bij Extra Time Koers. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen kwam nog eens terug op de komende rechtszaak tussen hem en Wout Van Aert. Volgens Nuyens staat hij sterk in zijn schoenen.

Wout Van Aert verbrak zijn contract bij Veranda's Willems - Crelan omwille van 'dringende reden' en ondertekende vervolgens een verbintenis bij het Nederlandse Jumbo-Visma. De ploeg waar hij sowieso zou voor gaan rijden in 2020. Midden oktober start de rechtszaak en volgens Nuyens zelf staat hij heel sterk in zijn schoenen.

"Ik kan er allemaal niet te diep op ingaan, maar een contract teken je niet zomaar. Je hebt rechten en plichten. Hij heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor drie jaar getekend. Maar plots ging het allemaal sneller dan wij en dan Wout verwacht hadden op de weg. En dat contract stond in de weg", aldus Nuyens tijdens Extra Time Koers.

"De enige manier om al in 2019 voor Jumbo te rijden, was om het contract met ons te verbreken", stelt Nuyens. "Dus hij moest of een schadevergoeding betalen of een dringende reden creƫren. En dat is gebeurd."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer