Sport.be

Wielrennen

Benoot blijft ambitieus na ploegentijdrit

13.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Lotto Soudal deed het in Tirreno-Adriatico stukken beter dan vorig jaar in de ploegentijdrit. Toen eindigden ze op een zestiende plaats, nu werd het een zesde stek. Al verliezen Benoot en Wellens daardoor wel al 54 seconden op favoriet Adam Yates.

Op Roglic verliezen de twee kopmannen 47 seconden, op Dumoulin 32 tellen en op Wout Poels en Geraint Thomas van Sky zeven seconden. Op het Bahrein van Vincenzo Nibali nemen ze dan weer zestien tellen.

"We moeten nog een volledige analyse maken vanavond", sprak Tiesj Benoot, die vorig jaar vierde werd in het eindklassement. "Maar in de daguitslag doen we het alleszins beter dan vorig jaar (van een zestiende naar en zesde stek, toen was de achterstand 58 seconden, nu 54 op de winnaar), maar je moet natuurlijk vergelijken met de ploegen die rond hetzelfde tijdstip vertrokken zijn. 54 seconden is veel, maar ook niet veel. Er zijn renners die nog meer tijd verliezen."

"Ik ben tevreden, we hebben progressie gemaakt in dat tijdrijden, maar 54 seconden is nog altijd veel en niet veel", herhaalde Benoot. "Met een mannetje meer op het eind hadden we misschien dichter kunnen eindigen. De analyse is voor vanavond, maar ik blijf wel ambitie hebben voor het klassement. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen, maar ik weet dat het hier van heel kleine dingen afhangt. Het zal een secondenspel worden."

De ploeg verloor immers halverwege de Noor Carl Hagen door een klapband. "Dat was ambetant. Hij reed in derde positie, viel plots weg, maar de renner vooraan weet dat niet en blijft rijden. Dus moest een kloofje gedicht worden door Tomasz Marczynski, die vierde reed en je bent daarna wel even de kadans ook kwijt met de ploeg. Die klapband? Ja, dat is een risico dat je neemt. We rijden hier met dunne bandjes met weinig weerstand, dan weet je dat je sneller lek kan rijden. Die banden gebruiken we niet in de klassiekers. Na die klapband reden we nog met drie eigenlijk, want Tomasz was volledig kapot. Hij moest wel nog mee, want je moet finishen met vier en heeft echt afgezien. Hij was wat ziek de voorbije dagen, gaf daarnet ook over in de bus, dus die heeft het echt niet gemakkelijk gehad onderweg."

Donderdag wacht de finish in Pomarance, een finale die Benoot moet liggen. "Ik kijk ernaar uit. Veel tijdsverschillen moet je er niet verwachten, maar het is een finish voor een renner zoals ik, of Sagan of Van Avermaet."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer