Sport.be

Wielrennen

De Gendt: 'Deze trui voeg ik graag toe aan de collectie'

13.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Thomas De Gendt moest vrede nemen met een tweede plaats na de vierde rit in Parijs-Nice, maar de renner van Lotto Soudal mocht wel de bergtrui om de schouders trekken.

"We waren met een goede groep van dertien op pad", sprak De Gendt aan de streep in Pélussin. "Iedereen werkte goed samen, het draaide vlot. In de finale maakte ik evenwel een foutje. Ik wou De Marchi het werk laten doen, maar er viel een gaatje en plots was Magnus Cort gaan vliegen met nog 700 meter te gaan. Ik raakte niet meer op zijn wiel. Akkoord, hij was de sterkste, maar ik maak echt gewoon een foutje."

Al bij al wou De Gendt het positieve onthouden. Hij verzamelde onderweg genoeg punten voor de bergtrui en mocht die om de schouders trekken op het podium. "Ik heb al veel van die truien in mijn carrière gedragen", lachte de winnaar van de bergtrui van de jongste Vuelta. "Deze voeg ik graag toe aan de collectie. Ik ga mijn best doen om die te verdedigen, maar ik hoop toch ook op een ritzege. Dat is fijner dan de bergtrui."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer