Sport.be

Wielrennen

De Gendt grijpt naast ritzege (VIDEO)

13.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Magnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Thomas De Gendt eindigt tweede. Giulio Ciccone maakt het podium compleet.

Na een lange vlucht mag Magnus Cort Nielsen juichen. In de laatste kilometer demarreerde hij van de kop af. Alessandro De Marchi kon niet volgen en liet een gat vallen. Thomas De Gendt zat ook in de kopgroep en zag te laat dat Nielsen wegreed. Hij probeerde de Deen nog in te halen, maar de overwinning was binnen voor Nielsen. Giulio Ciccone kwam als derde over de meet. De Gendt moet niet treuren aangezien hij de bollentrui heeft binnengehaald. 

Dylan Groenewegen had moeite met het heuvelachtig parcours en speelt zijn leiderstrui kwijt. Michal Kwiatkowski neemt de trui over en start morgen in het geel in de tijdrit. Philippe Gilbert komt de top drie binnen en staat op 10 seconden van Kwiatkowski. 

"Ik ben blij dat ik nu de overwinning pak", zei Nielsen in het flashinterview. "Parijs-Nice is één van de grootste rittenkoersen van het jaar. Het is geweldig hier een etappe op mijn naam te kunnen brengen."

"Het was niet meteen vooraf zo besproken, maar ik voelde me goed in de eerste kilometers en heb dan maar geprobeerd in de ontsnapping te geraken. In die finale geraken was het doel en dan proberen het af te maken. Maar ik wist dat het niet gemakkelijk zou zijn. We reden voorop met een paar sterke jongens zoals De Gendt, dan weet je dat je ver kan geraken, maar tegelijkertijd ook dat het op het eind niet eenvoudig zal zijn om te winnen. Ik doe dat wel en ben blij dat ik nu ook een zege pak voor Astana, dat al zo vaak won dit jaar."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer