Sport.be

Wielrennen

Twee dagen Tour voor Brussel

13.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Vijftig jaar na de eerste Tourzege van Eddy Merckx zal de Ronde van Frankrijk starten in Brussel. De hoofdstad zal vanaf 28 maart verschillende activiteiten organiseren.

Op 6 juli gaat de Ronde van Frankrijk van start. Dit jaar zal de openingsetappe in Brussel gereden worden. De stad zal vanaf 28 maart, 100 dagen voor de start, al verschillende evenementen organiseren. "Op 28 maart wordt een speciale munt gelanceerd, ter waarde van 2,5 euro en met het logo van de Tour de France", legt burgemeester Philippe Close uit. "Dit is een ware primeur. Die munt zal bovendien gelden als wettig betaalmiddel", besluit Close. 

Een dag later wordt in de Brusselse scholen een heus Tour Dictee georganiseerd. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart is het De Brouckèreplein de plek bij uitstek met workshops, initiatielessen en culinaire food bikes.

TWEE DAGEN TOUR IN BRUSSEL

De Tour zal twee dagen in Brussel te zien zijn. Op 6 juli start de Tour met een rit van 192 km met zowel start- als aankomst in Brussel. Het peloton maakt na haar vertrek een ommetje langs de Vlaamse Ardennen, tot in Charleroi, om vervolgens terug te keren naar de hoofdstad. Op zondag 7 juli wacht de renners een ploegentijdrit van 28 km met start aan het Koninklijk Paleis en aankomst aan het Atomium. "We willen graag dat iedereen zich die twee dagen in het geel kleedt", aldus Close.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer