Sport.be

Wielrennen

'Dikke' Geraint Thomas schrapt Ardense klassiekers

12.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Geraint Thomas won in juli vorig jaar de Ronde van Frankrijk en vierde dat tot eind november. "Ik was echt wel dik", vertelde de renner uit Wales op een persmoment aan de vooravond van Tirreno-Adriatico. Thomas gaf ook te kennen dat hij dit jaar past voor de Ardense klassiekers.

Tom Dumoulin maakte een grapje voor de traditionele fotoshoot voor de Tirreno. "Hij herinnerde me eraan dat ik in oktober, november echt wel dik was", vertelde Thomas. "Nu goed, dat wist ik zelf ook. Ik heb goed gevierd en ik heb geen spijt van die vele weken dat ik van mijn Tour-zege genoten heb. Het overkomt me misschien maar één keer in mijn carrière en het was misschien wel de laatste koers die ik op mijn palmares kon brengen. Dus daarvan moet je profiteren. Ik ging de weegschaal zelfs uit de weg, want als ik in de spiegel keek, wist ik al voldoende. Maar kijk, ik keer stilaan weer terug op niveau, net zoals mijn gewicht dat nu rond de 71 kilo schommelt."

De kopman van Team Sky is sinds december weer volop aan het trainen. Eerst in Monaco, dan een trainingsperiode in Los Angeles. Vervolgens reed Thomas de Ronde van Valencia en dan volgde een trainingskamp op Tenerife. Vorige zaterdag stond de Strade Bianche op zijn programma. Woensdag start hij de Welshman in de Tirreno, waar hij vorig jaar derde werd in het eindklassement. Nu deelt hij het kopmanschap met Wout Poels.

"Ik werd twaalfde in de Strade Bianche en was daar tevreden over", zei Thomas. "Nu start ik hier, maar met niet dezelfde conditie als vorig jaar. Wout en ik zijn kopman, we hebben twee troeven om uit te spelen en dat kan nooit kwaad. Ik ben ambitieus, maar ook realist. Die topconditie heb ik nog niet te pakken, maar ik werk eraan. Na deze koers volgt nog een verblijf in Tenerife, dan de Ronde van het Baskenland en wellicht de Ronde van Romandië. Neen, zeker geen Giro", benadrukte hij.

Thomas liet ook verstaan dat hij dan toch geen Ardense klassiekers zal rijden. "Neen, geen Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en Waalse Pijl. Dat was eerst het plan, maar het is beter om lange blokken te trainen", verduidelijkte de renner. "Maar ik kom zeker nog terug naar die wedstrijden of naar andere klassiekers, maar voorlopig blijft het enkel bij de Strade Bianche in dit voorjaar."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer