Sport.be

Wielrennen

Lotto-Soudal start met vijf Belgen in Tirreno

11.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Woensdag start de Tirreno-Adriatico. Lotto-Soudal trekt naar Italië met maar liefst vijf Belgen en een hoop ambitie

Lotto-Soudal hoopt op een succesvolle Tirreno-Adriatico. Tim Wellens en Tiesj Benoot zullen zich focussen op het klassement terwijl Victor Campenaerts zich kan uitleven in de tijdritten. De andere twee Belgen zijn Jens Keukeleire en Tosh Van Der Sande. 

Op de eerste dag is er meteen een ploegentijdrit. "Vorig jaar werd die met een zestiende plaats een ontgoocheling voor ons", verklaart sportdirecteur Bart Leysen. "De samenstelling van onze ploeg moet dit jaar echter toelaten om hoger te mikken zodat onze twee leiders de Tirreno goed kunnen inzetten. De afsluitende individuele tijdrit - de specialiteit van Victor Campenaerts - wordt een laatste belangrijke opgave in de eindstrijd", besluit Leysen. 

Campenaerts zal in april proberen om het werelduurrecord te verbreken en zal in de Tirreno zijn benen eens testen. 


"Tijdens de drie heuvelachtige ritten verwacht ik dat telkens een fel uitgedunde groep zal strijden om de etappezege", vervolgde Leysen. "Het komt erop aan om Tiesj Benoot en Tim Wellens zo goed mogelijk naar de meet te brengen. Vorig jaar finishte Tiesj als vierde in het algemeen klassement en hij heeft ook al in het verleden verschillende keren getoond goed uit de voeten te kunnen op lastige aankomsten", zegt Leysen. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer