Sport.be

Wielrennen

GP Jean-Pierre Monseré afgelast door het stormweer

10.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De GP Jean-Pierre Monseré gaat niet door dit jaar. De organisatie besliste eerst om de wedstrijd in te korten, maar ook bij de lokale ronden kon de veiligheid van de renners niet gegarandeerd worden.

"Na overleg tussen de plaatselijke autoriteiten, de organisatoren en de UCI is er beslist om de wedstrijd te annuleren", zo tweet Bingoal Cycling Cup. "De veiligheid van de renners en toeschouwers op het plaatselijk circuit kan niet gegarandeerd worden, de risico's zijn te groot door de wind." Eerder op de dag was de koers al ingekort door de gure weersomstandigheden. De renners zouden van start gaan in Roeselare, in plaats van in Aalter.

Uiteindelijk werd de GP Monseré dus afgelast. "Wij hebben een inspectieronde gedaan op het plaatselijk parcours in Roeselare en daaruit bleek dat de fysieke veiligheid van renners en volgers van de GP Jean-Pierre Monseré niet kan gegarandeerd worden", stelt UCI-commissaris Philippe Mariën. "Deze ochtend namen wij al de beslissing de wedstrijd in te korten door niet te starten in Aalter en onmiddellijk naar Roeselare te trekken. Daar zouden dan zeven plaatselijke ronden van 19,1 kilometer gereden worden. Maar ook dat viel in het water omdat het te gevaarlijk is door de hevige rukwinden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer