Sport.be

Wielrennen

Vijf maanden na kniebreuk wint Van Vleuten Strade Bianche

09.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Twitter Strade Bianche

Annemiek Van Vleuten op indrukwekkende wijze de Strade Bianche voor vrouwen gewonnen. Met nog 12 km te gaan zette de Nederlandse een fenomenale solo op. Pittig detail: eind september brak ze haar knie.

Na haar wereldtitel tijdrijden brak Van Vleuten haar knie. Na een lange winter van revalideren en keihard werken werd ze in de Omloop Het Nieuwsblad meteen vierde, in haar tweede race van het seizoen soleerde ze meteen naar de overwinning. Met nog 12 kilometer te gaan snelde Van Vleuten weg op een steile grindstrook en niemand was in staat om haar te volgen.

In de achtergrond werkten de troepen van Anna Van Der Breggen, maar Van Vleuten hield stand. "Dit is één van mijn favoriete koersen. Over die mythische wegen en met aankomst op de Piazza del Campo, magisch. Mijn revalidatie de voorbije maanden was heel hard en ik had nooit gedacht dat ik hier nu al dit niveau zou halen. Ik heb hier heel hard voor getraind. Dat kan iedereen zien op mijn Strava. Er waren momenten dat het meer harken dan fietsen was, maar nu heb ik mijn beloning beet. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar ik win hier wel en dat is fantastisch."

Van Vleuten zat op het eind in de tang, met slechts één ploegmate en een stevig blok van Boels-Dolmans. "Ik wist dat ik niet te lang mocht wachten met mijn aanval. Anders zouden zij het spel beginnen spelen. Dus moest ik vroeg aanzetten en dat loonde. Ik had veel kracht in de benen, sloeg meteen een mooi kloofje en toen was het gewoon hard blijven trappen naar de finish."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer