Sport.be

Wielrennen

Van Aert is kopman in de Strade Bianche

07.03.2019 | Niels Dirkx

Belga

Jumbo-Visma start zaterdag met Wout van Aert als kopman in de Strade Bianche, de Italiaanse koers die deels over onverharde wegen gaat. De 24-jarige Antwerpenaar, sinds 1 maart in dienst van de Nederlandse wielerploeg, werd vorig jaar derde in Siena en bewaart mooie herinneringen.

"Het is de wedstrijd waar ik het meest op ben aangesproken. Het zal een speciaal gevoel zijn om daar terug te zijn", vertelt de drievoudige wereldkampioen veldrijden op de website van zijn team.

Van Aert reed vorig jaar onder erbarmelijke omstandigheden op kop met de Fransman Romain Bardet, die uiteindelijk tweede werd achter Tiesj Benoot. "Het is een machtige koers, zeker met mijn achtergrond als veldrijder. Het was 5 graden en het regende, het was meer een overlevingstocht. Toen ik met Bardet op kop reed, dacht ik zelfs aan winnen, maar ik had geen energie meer." Van Aert bleef na de finish lang op de grond liggen. "Ik ben nooit zo diep gegaan als toen."

Van Aert krijgt in Siena gezelschap van zijn landgenoot Floris De Tier, de Nederlanders Antwan Tolhoek, Danny van Poppel, Lennart Hofstede en Taco van der Hoorn en de Amerikaan Neilson Powless.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer