Sport.be

Wielrennen

26-jarige olympische kampioen zet carrière stop om zich in te zetten voor LGBT's

07.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Hij is nog maar 26 en toch trekt de Britse baanwielrenner Callum Skinner nu al een streep onder zijn topsportcarrière. Skinner heeft nog vele andere grote doelen in zijn leven. Eén daarvan is om zich nóg meer in te zetten voor LGBT-rechten.

Callum Skinner veroverde in 2016 op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aan de zijde van Philip Hindes en Jason Kenny voor Groot-Brittannië goud in de teamsprint. De Schot pakte ook zilver in de individuele achtervolging. Skinner zegt, in zijn blog, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en engageert zich om "iets terug te geven aan de sport".

"Ik besef dat er veel mensen zijn die 26 erg jong vinden om te stoppen als topsporter, maar ik heb mijzelf nooit gezien als 'alleen maar' een atleet; ik ben veel meer dan dat", zegt Skinner, die zich onder meer wil gaan inzetten voor een hervorming van het sportbeleid en de rechten van LGBT's (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders).

De LGBT-rechten liggen Skinner al langer na aan het hart. Zijn broer Ray is gay en hun vader ook. Pas kort voor de Spelen van Rio sprak Callum Skinner voor het eerst openlijk in de pers over de geaardheid van zijn vader. "Hoe meer mensen er openlijk over spreken, in plaats van het stil te houden zoals wij deden, hoe meer het publieke debat in de goede richting opschuift", aldus Skinner in een interview in 2016.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer