Sport.be

Wielrennen

Benoot: 'Aankomst op Piazza del Campo is mooiste ter wereld'

07.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Tiesj Benoot boekte vorig jaar op de Piazza del Campo in Siena een schitterende overwinning in de Strade Bianche. De Oost-Vlaming hoopt zaterdag even goed te doen, maar beseft dat het lastig zal worden. Met Tim Wellens heeft Lotto Soudal nog een tweede ijzer in het vuur.

"De Strade Bianche is één van de wedstrijden die mij het best ligt", aldus Benoot. "Vorig jaar won ik, maar ook de voorgaande jaren reed ik er goed, dus ik kijk er echt naar uit. Het zal speciaal voelen om voor de eerste keer met het rugnummer 1 te mogen starten in een koers van dat kaliber. De aankomst op Piazza del Campo in Siena behoort voor mij ook tot de mooiste die er bestaan, misschien samen met de Champs-Élysées. Het is dus wel een bijzondere plaats voor mij."

"Het zal zeer moeilijk worden om mijn prestatie van vorig jaar te herhalen, maar met de benen die ik in de Omloop Het Nieuwsblad had, kan ik zeker opnieuw meedoen voor de overwinning. Ik hoop zaterdag hetzelfde gevoel te hebben, maar de conditie zit alvast goed. De valpartij in de Omloop was natuurlijk niet ideaal. Mijn knie is genaaid en we zullen dag per dag moeten zien hoe het geneest."

"Er zijn veel zware grindwegen, maar de grote schifting wordt meestal gevoerd op de twee lange stroken net voor de bevoorrading. Ook de omgeving van Monte Sante Marie is zeer technisch, met enkele steile stukken bergop en bergaf. Het is echt een slopende wedstrijd die door velen onderschat wordt. Procentueel gezien ligt er zelfs meer gravel in de Strade Bianche dan kasseien in Parijs-Roubaix. Bovendien zijn er ongeveer 3000 hoogtemeters te overwinnen. Vorig jaar had ook het koude weer een invloed. Nu zijn de voorspellingen beter, maar het parcours is sowieso al zwaar genoeg om het verschil te maken dus daar pin ik mij niet op vast."

Bart Leysen, sportdirecteur bij Lotto Soudal, heeft er een goed oog in. "Er heerst een goed gevoel binnen de ploeg na het Vlaamse openingsweekend. De renners hebben twee alerte koersen gereden en met de podiumplaats van Tim Wellens in de Omloop Het Nieuwsblad zijn we erg tevreden. De jammerlijke val van Tiesj Benoot zou geen gevolgen mogen hebben voor de Strade Bianche. Het is afwachten hoe hij zicht voelt op de fiets, maar hij is zeker fit genoeg."

"We hebben met Tim ook nog een tweede kandidaat om daar te winnen. Voor mij zijn zij evenwaardig, dus ik schuif geen van beiden naar voor als echte kopman. Ik ben heel blij om naar een klassieker zoals de Strade Bianche te mogen trekken met twee ijzers in het vuur."

Naast Tiesj Benoot en Tim Wellens bestaat de selectie van Lotto Soudal voor de Strade Bianche uit Carl Fredrik Hagen, Jens Keukeleire, Tomasz Marczynski, Lawrence Naesen en Tosh Van der Sande.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer