Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet : 'In de Strade Bianche sta ik er altijd'

06.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Greg Van Avermaet kijkt uit naar de Strade Bianche. De wedstrijd op de Italiaanse grindwegen is er een op maat van Van Avermaet.

Na de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne is het wielerjaar officieel gestart. Zaterdag kunnen we genieten van de Strade Bianche. Greg Van Avermaet heeft zin om aan de start te staan van de Italiaanse klassieker. "Ik kijk altijd uit naar de Strade Bianche omdat het een van de mooiste wedstrijden van het seizoen is. Mijn tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad gaf mij veel vertrouwen. Het was een bevestiging dat de vorm goed is", zegt Van Avermaet. 

 
De Strade Bianche is een koers die Van Avermaet wel ligt. "In de Strade Bianche sta ik er altijd. Slechts twee keer haalde ik geen top tien. Al twee keer mocht ik op het podium maar nog nooit op de hoogste trede, dus dat is een belangrijk doel", besluit Van Avermaet.

Vorig jaar won Tiesj Benoot op heroïsche wijze. Wout van Aert van de verrassing van de dag met een derde plaats. Van Avermaet had een off day en werd pas 34ste. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer